Groentewijzer
Andijvie
Stoven met ui, kerrie, appel, crème fraiche en bestrooien met geraspte kaas.
Koken | 5 - 7 |
Roerbakken | 6 - 8 |
Magnetron | 4 - 6 |
Grillen | |
Smoren | ± 15 |
Stomen | ± 10 - 15 |
Witte asperges
Laat asperges na de kook- of stoomtijd 20 minuten van het vuur af doorgaren.
Koken | 6 - 10 |
Roerbakken | 2 - 3 |
Magnetron | |
Grillen | 5 - 8 |
Smoren | |
Stomen | 8 - 13 |
Aubergine
Kook aubergine in blokjes. Hele vrucht in magnetron, dan inprikken.
Koken | ± 5 |
Roerbakken | ± 8 |
Magnetron | ± 7 |
Grillen | ± 4 - 5 |
Smoren | ± 20 |
Stomen | ± 8 |
Bleekselderij
De laatste minuut in de magnetron bestrooien met cajunkruiden en kaas.
Koken | 10 - 12 |
Roerbakken | ± 6 |
Magnetron | 4 - 5 |
Grillen | |
Smoren | ± 20 |
Stomen | 20 - 25 |
Bloemkool
Bij de bereidingstijd is uitgegaan van bloemkoolroosjes.
Koken | ± 10 |
Roerbakken | ± 9 |
Magnetron | 4 - 6 |
Grillen | |
Smoren | 25 - 30 |
Stomen | ± 25 |
Boerenkool
Paneer voor kroketjes, boerenkoolstamppot met ei, paneermeel en frituur ze.
Koken | 15 - 20 |
Roerbakken | ± 15 |
Magnetron | 7 - 12 |
Grillen | |
Smoren | 25 - 30 |
Stomen | ± 25 |
Bospeen
Roergebakken bospeen met peultjes, gemberwortel, kokosmelk en koriander.
Koken | 5 - 10 |
Roerbakken | 6 - 8 |
Magnetron | 4 - 5 |
Grillen | |
Smoren | 5 - 7 |
Stomen | ± 6 |
Broccoli
Bij de bereidingstijd is uitgegaan van broccoliroosjes.
Koken | 4 |
Roerbakken | 5 - 6 |
Magnetron | 4 - 5 |
Grillen | |
Smoren | 5 - 7 |
Stomen | ± 6 |
Chinese kool
Roergebakken chinese kool met quornstukjes of grote garnalen en sojasaus.
Koken | 7 - 9 |
Roerbakken | 3 - 5 |
Magnetron | 4 - 7 |
Grillen | |
Smoren | ± 12 |
Stomen | ± 10 |
Courgette
Courgettesoep met witte wijn of droge vermout, gamba’s en basilicum.
Koken | 4 - 6 |
Roerbakken | 2 - 3 |
Magnetron | 3 - 5 |
Grillen | 3 - 5 |
Smoren | 10 - 15 |
Stomen | ± 10 |
Koolrabi
In reepjes koken en serveren met tomatensaus, blokjes ham of kaas.
Koken | 10 - 13 |
Roerbakken | |
Magnetron | 3 - 4 |
Grillen | |
Smoren | ± 15 |
Stomen | ± 15 |
Kousenband
Roerbakken met spekjes, rode ui, knoflook, tomaat en rode peper.
Koken | ± 15 |
Roerbakken | 11 - 15 |
Magnetron | 5 - 8 |
Grillen | |
Smoren | 15 - 18 |
Stomen | 15 - 20 |
Prei
Preistamppot met blokjes kaas, appel en zongedroogde tomaatjes.
Koken | 10 - 13 |
Roerbakken | 2 - 4 |
Magnetron | 4 - 6 |
Grillen | |
Smoren | 15 - 18 |
Stomen | 15 - 20 |
Rode bieten
Tijden voor zomerbietjes. Basis voor magnetron en smoren is voorgekookt.
Koken | 20 - 25 |
Roerbakken | |
Magnetron | 3 - 6 |
Grillen | |
Smoren | ± 20 |
Stomen | 25 - 40 |
Spruiten
Neem kleine spruitjes of halveer de spruiten voor een kortere kook- en baktijd.
Koken | 10 - 13 |
Roerbakken | ± 10 |
Magnetron | 3 - 5 |
Grillen | |
Smoren | 12 - 15 |
Stomen | 12 - 15 |
Witlof
Gegrilde doorgesneden struikjes witlof met honing en sesamzaadjes.
Koken | 5 - 10 |
Roerbakken | 3 - 5 |
Magnetron | 4 - 7 |
Grillen | 8 - 12 |
Smoren | 15 - 20 |
Stomen | 13 - 16 |
Bron: bereidingswijzer groenteenfruitbureau.nl