Groentewijzer

Andijvie

Stoven met ui, kerrie, appel, crème fraiche en bestrooien met geraspte kaas.

Koken 5 - 7
Roerbakken 6 - 8
Magnetron 4 - 6
Grillen
Smoren ± 15
Stomen ± 10 - 15


Witte asperges

Laat asperges na de kook- of stoomtijd 20 minuten van het vuur af doorgaren.

Koken 6 - 10
Roerbakken 2 - 3
Magnetron
Grillen 5 - 8
Smoren
Stomen 8 - 13


Aubergine

Kook aubergine in blokjes. Hele vrucht in magnetron, dan inprikken.

Koken ± 5
Roerbakken ± 8
Magnetron ± 7
Grillen ± 4 - 5
Smoren ± 20
Stomen ± 8


Bleekselderij

De laatste minuut in de magnetron bestrooien met cajunkruiden en kaas.

Koken 10 - 12
Roerbakken ± 6
Magnetron 4 - 5
Grillen
Smoren ± 20
Stomen 20 - 25


Bloemkool

Bij de bereidingstijd is uitgegaan van bloemkoolroosjes.

Koken ± 10
Roerbakken ± 9
Magnetron 4 - 6
Grillen
Smoren 25 - 30
Stomen ± 25


Boerenkool

Paneer voor kroketjes, boerenkoolstamppot met ei, paneermeel en frituur ze.

Koken 15 - 20
Roerbakken ± 15
Magnetron 7 - 12
Grillen
Smoren 25 - 30
Stomen ± 25


Bospeen

Roergebakken bospeen met peultjes, gemberwortel, kokosmelk en koriander.

Koken 5 - 10
Roerbakken 6 - 8
Magnetron 4 - 5
Grillen
Smoren 5 - 7
Stomen ± 6


Broccoli

Bij de bereidingstijd is uitgegaan van broccoliroosjes.

Koken 4
Roerbakken 5 - 6
Magnetron 4 - 5
Grillen
Smoren 5 - 7
Stomen ± 6


Chinese kool

Roergebakken chinese kool met quornstukjes of grote garnalen en sojasaus.

Koken 7 - 9
Roerbakken 3 - 5
Magnetron 4 - 7
Grillen
Smoren ± 12
Stomen ± 10


Courgette

Courgettesoep met witte wijn of droge vermout, gamba’s en basilicum.

Koken 4 - 6
Roerbakken 2 - 3
Magnetron 3 - 5
Grillen 3 - 5
Smoren 10 - 15
Stomen ± 10


Koolrabi

In reepjes koken en serveren met tomatensaus, blokjes ham of kaas.

Koken 10 - 13
Roerbakken
Magnetron 3 - 4
Grillen
Smoren ± 15
Stomen ± 15


Kousenband

Roerbakken met spekjes, rode ui, knoflook, tomaat en rode peper.

Koken ± 15
Roerbakken 11 - 15
Magnetron 5 - 8
Grillen
Smoren 15 - 18
Stomen 15 - 20


Prei

Preistamppot met blokjes kaas, appel en zongedroogde tomaatjes.

Koken 10 - 13
Roerbakken 2 - 4
Magnetron 4 - 6
Grillen
Smoren 15 - 18
Stomen 15 - 20


Rode bieten

Tijden voor zomerbietjes. Basis voor magnetron en smoren is voorgekookt.

Koken 20 - 25
Roerbakken
Magnetron 3 - 6
Grillen
Smoren ± 20
Stomen 25 - 40


Spruiten

Neem kleine spruitjes of halveer de spruiten voor een kortere kook- en baktijd.

Koken 10 - 13
Roerbakken ± 10
Magnetron 3 - 5
Grillen
Smoren 12 - 15
Stomen 12 - 15


Witlof

Gegrilde doorgesneden struikjes witlof met honing en sesamzaadjes.

Koken 5 - 10
Roerbakken 3 - 5
Magnetron 4 - 7
Grillen 8 - 12
Smoren 15 - 20
Stomen 13 - 16


 Bron: bereidingswijzer groenteenfruitbureau.nl

Berends · Een Bon Vivant In-site product

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.